24 Ekim 2019 Perşembe

Dil ve Bölücülük

Posted by Шlэрэнкъо

Balkanlarda İşgal Altındaki Bir Kasabayı Kurtaran Çerkes Atlılar
Twierat -AJS-1877

Yukarıdaki resim;

1877 de Binlerce yıllık Anadilleri "Çerkesçe"den başka dil bilmeyen Çerkeslerin sadece kendilerini değil, diğer etnik Türk yerleşim yerlerini de koruduklarının inkar edilemez kanıtıdır.
Eğer  bir halkın kendi ana dilini bilip konuşuyor olması "bölücülük" vesilesi olsaydı, o gün bu insanlar diğer Türk yerleşim yerlerini katiyen korumazlardı. Çanakkalede savaşmaz, Kurtuluş savaşına hiç katılmazlardı. Lakin hepsine en önde ve nüfuslarına oranla en yüksek sayıda katılmışlardı.
Peki nedir bu gün bize zorla unutturulan anadilimizi öğrenme talebimiz karşısında küstahça" Bölücü" yaftası yapıştırılmasının altında yatan gerçek sebep?
Ya megalomani, yada bir aşağılık kompleksi var bu işte. Hangisi? Onu çözemedim bir türlü.
Coğrafya adı "Anadolu" olan bölgede bir çok etnisitenin yaşıyor olmasına  rağmen,   "Türkiye Cumhuriyeti" adı altında kurulan devletin ana politikası "Türk" etnisitesi dışında kalan tüm müslüman unsurların başta anadillerini, kılık/kıyafet dahil tüm kültürlerini yasaklayıp yok olmalarını  sağlamaktı. Bu "Yok Edicilik"in hiç bir sakıncası yoktu ama uydurma "bölücülük" büyük bir günah.
"Türk" etnisitesinin olduğundan çok daha büyük ve güçlü görünmesinin tek çıkar yolu diğerlerini kendi kültürlerinden kopararak "Türk" etnisitesine dahil etmekle mümkündü. Nitekim büyük ölçüde başarı sağlandı.
Bunu gizlemek içinde "Türk" adının bir etniğe değil T.C. sınırları içinde yaşayan herkesin ortak adı olduğu saçmalığını ileri sürüyorlar.
Bugün anadil eğitimi talep eden Çerkesler karşısında ilk saldırıya geçen, asimilasyonun çarkından çıkmış yine ÇerkeZler oluyor.
Hemen Amerika'yı örnek veriyorlar. Diyorlar ki; Amerikada herkes hiç gocunmadan "Ben Amerikalıyım" diyebiliyor. Siz niye Türkiyede "Ben Türküm" diyemiyorsunuz?
Amerika tıpkı Anadolu gibi bir coğrafyanın adıdır. Hiçbir Amerikalı İngiliz, resmi dilin ingilizce olmasına rağmen bütün Amerikalıların İngiliz olduğunu iddia edemez. Anında tımarhaneyi boylatırlar adama. Ama Anadoluda yaşayan herkes oradakinin tam tersine "Türk" olmak zorunda imiş. İtirazı olan ....imiş. Sanki babasının çiftliği imiş gibi "Beğenmiyorsan .... git." diyebiliyor aklı evveller. 
Birde öyle bir çifte standartları varki, Avrupa'da yaşayan vatandaşlarına asimile olmamaları konusunda uyarılarda bulunarak, muhatap ülkelerden onlar için "Demokratik Hak" talep edebiliyorlar hiç utanmadan. 

Onlar hiç "Bölücü" olmuyor. Ama sen burada demokratik hak istediğinde şakk diye "bölücü" yaftası yapıştırılıyor sana.

Velhasıl amaç şu;
 Bölücülük bahanesiyle diğer halkları kültürel olarak yok ederek, hibrit bir "Türk Milleti" yaratmaktır.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Tam da anlatıldığı gibi.Ben de imzamı atarım bu tahlilin altına.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Subscribe Now: standard

Translate